Startsidan
Ljud från förr
Skrivet av Administratör   
2011-06-06 13:32

1926 spelade Georgs kör in ett antal skivor i Berlin. Jag hittade exempel på ett forum för gamla tyska stenkakor!!!:
Die Gefangenen Kosaken Jäger Marsch

Senast uppdaterad 2011-06-06 13:34
 
Välkommen till Lissenkos släktkrönika

För en tid sedan talade min syster Pia och jag om våra avlidna släktingar. En orsak var att Barbro och även Pia under många år vårdat familjegraven ute vid Värmdö kyrka. För våra barn och barnbarn var det angeläget, tyckte vi, att vår generation från 30- och 40-talet borde berätta och sätta på pränt vad vi kom ihåg om de goda och färgstarka människor som var våra förfäder.

Under arbetet, som jag gjort helt på egen hand, visade det sig vara mest praktiskt att en person fick vara huvudperson i varje kapitel. I varje kapitel är dessutom, givetvis, alla övriga närstående personer med för att göra bilden av vår förfader och -moder så riktig som möjligt.


Claes Lissenko

 
Ukraina 2004

Här kommer ett fotogalleri med bilder från vår resa till Ukraina. Bilderna beskriver en något annorlunda resa än den som visades i TV. Egentligen skulle det behövas en egen webbsida som bara beskrev denna märkliga resa, men det får bli en annan gång.  Klicka här för att titta på bilderna »


Hur kom vi till Ukraina?

Jag skrev ett mail till redaktionen för Din Släktsaga och fick följande svar:

Hej Claes och Peter,

Först och främst vill jag tacka er för brevet och den fantastiska berättelsen om familjen Lissenko. Vilken fin släktkrönika ni har skrivit och så vackert sammansatt den är på hemsidan! Det är väldigt intressant att få  läsa om Georg och Dagny var och en på sitt håll i världen och samtidigt få en inblick i den tid de lever i. Bröllopsbilden är magnifik. Kläderna, ansiktsuttrycken, den konstgjorda dimridån i bakgrunden.

Hittills har vi tagit emot ett tusental släktsagor från hela landet och som ni förstår är det endast ett fåtal som vi har möjlighet att filma. För att veta om vi kan vi kan gå vidare med just er berättelse behöver vi veta lite mer. Bland annat undrar vi om det finns det fler fotografier av Georg i Ukraina och Dagny i Stockholm samt fler bilder av dem som gifta? Finns det även andra dokument, brev eller ting som skulle kunna illustrera berättelsen?

Tack igen för att ni skrev till programmet!

Bästa hälsningar,

Linda Fridh

Din släktsaga

 
Varför en webbplats?

När jag fick min fars arbete i min hand såg jag direkt vilken skatt det var. Jag kommer ihåg hur han intervjuade min farmor för flera år sedan med syfte att senare teckna ned historien om farfar och om hur de träffades.
Själv fick jag aldrig träffa min farfar, eftersom han gick bort innan jag föddes, och historierna fanns bara som brottstycken i familjen.
Webbplatsen blir mitt bidrag till vår släkts historia.

Peter Lissenko

Claes Lissenko på Kebnekaijse:


(Hör gärna av dig du som var med och mätte)

 

Dagens namn

Idag: Lukas

Slumpad bild

lilly.jpg