Portfolio

Webbsidor och en del annat jag gör eller har gjort:
(Tumnagelsbilderna är länkade till olika platser på internet.
Nytt fönster öppnas i webbklienten)

OrdsafariOrdsafari – Mitt och Torben Freytags gemensamma examensprojekt från Konstfacksskolan i Stockholm (94-95). Ett spel gjort i Macromedia Director. Alla bilder (akvareller), Storyboard och ljud är frukterna av våra ansträngningar. På köpet lärde jag mig att programmera i Lingo.  Spelet distribueras av Alfamax Förlag. Kopplat till datorspelet skrev vi också en 15p-uppsats: Intet nytt under solen? : multimedia i skolan och i undervisningen. Klicka här för att se lite bilder från spelet
asovux.seasovux.se – Åsö vuxengymnasiums webbplats. Redan -98 satte jag upp version 1.0 av denna plats. Då var det ren HTML utan databaskoppling. Därefter valde vi Joomla och jag hade delvis ansvar för att webbservern som stod hos Bahnhof uppförde sig rätt. På samma server huserar också skolans LMS, Moodle. Numera administrerar jag den Drupalsite som staden tillhandahåller.
SläktkrönikanSläktkrönikan – Min fars arbete med Lissenkos släktkrönika. Webbplatsen bygger på CMS:et Joomla, ett av de CMS som jag helst arbetar med. Förutom Joomla har jag pysslat lite med Drupal och en mängd andra i rent utvärderingssyfte. Arbete pågår med en flytt till WordPress, men det är ingen direkt brådska. Sidan funkar ok trots att just denna sidas kod börjar bli lite obsolet. Webbsidan är inte responsiv och blir lite plottrig på smarta telefoner och läsplattor.
Kurskatalogen i PDFKurskatalogen – De senaste åren har jag satt ihop Åsö vuxengymnasiums kurskatalog. Det mesta jobbet gör jag i Adobe Indesign CS6 och Photoshop. Textmaterialet hanteras delvis i Microsoft Excel och monteras i Indesign. 
Till YoutubeEn Youtubekanal – Denna kanal använder jag mest för att lägga upp saker om ett av banden jag är med i. Youtube är givet i den arsenal av verktyg som Google tillhandahåller. (Givetvis finns även en Facebooksida för gruppen)
Moodle på Åsö VuxMoodle på Åsö vuxengymnasium – Jag var väldigt tidig med att använda Moodle (länk) och har varit igång sedan 2004 . Numera är plattformen officiell lärplattform för alla kurser. Det finns numera även en applikation för både IOS och Android som både en del kollegor och jag själv nyttjar flitigt för att ladda upp bilder och video. Jag har vid ett flertal tillfällen bjudits in för att tala och visa systemet hos andra utbildningsanordnare. Jag har haft en egen öppen plattform vid sidan om under ett antal år där lärare fritt kunde lägga upp kurser. (Den hette klassrum2.se och är nu stängd sedan en tid)
Webbplatser – Ibland behöver kollegor, vänner och bekanta hjälp att synas på nätet. Idag är WordPress det bästa verktyget eftersom innehållshanteringen är relativt enkel att sköta även för mindre datorvana personer:      

Platsr.sePlatsr – Riksantikvarieämbetets webbplats där alla kunde skapa sidor med berättelser och bilder kring platser i Sverige. Jag var inbjuden för att testa och utvärdera gränssnitt och funktioner.
Förslag på redesignRedesign – Skolans webbplats börjar bli gammal.
Jag gjorde en redesign som bygger på Joomla 3.3, det allra senaste. Temat är responsivt och administrationen är uppdaterad vad gäller användarvänligheten. Dessutom börjar det bli snyggt och funktionellt.
openKonferens om öppen källkod – 2007 blev jag inbjuden att tala på en konferens som handlade om öppen källkod i offentlig sektor. Mitt föredrag handlade uteslutande om olika aspekter på lärplattformar baserade på öppen källkod.
bergfeldtsBergfeldts – Jag fick en gång en fråga om jag kunde ge saxofonlektioner. Självklart kunde jag det. I och med det kom jag i kontakt med ett gäng trevliga människor i Ösmo norr om Nynäshamn. De ville ha någon som blåste och plinkade. Jag kunde inte säga nej även om dansbandsmusik är väldigt långt från vad jag vanligen lyssnar på eller spelar. 15 år höll vi på! En skiva blev det under denna tid och en av låtarna skrev jag till sångaren Stefan Erikssons text:
du
papaEtt klipp från förr: Nöjesmaskinen – Papa Freuds i ett Nöjesmaskinen med tittarrekord för säsongen. Året var 1983. Olleh Persson – sång, Per Lejring – klaviatur, Lasse Frenker (fd Lasse Nilsson) – trummor, Bosse Knutson – bas, Mårten Moberg – gitarr, Håkan Knutas – trumpet, Peter Lissenko – sax, Mats Lundberg – trombon
Mer snart…